Chochla 2017

Odbywający się podczas Dni Pszczyny Festiwal Pszczyńskich Maszketów to prawdziwe święto kuchni ziemi pszczyńskiej. Zespoły uczestniczące w konkursie, m.in. koła gospodyń wiejskich, mają do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami danie. W tym roku była to potrawa z sandacza.

W jubileuszowej, X edycji festiwalu, najlepsi okazali się „Folkowianie” z Grzawy. To oni z rąk burmistrza Pszczyny, Dariusza Skrobola, otrzymali zwycięski laur - chochlę.
Jednocześnie po raz pierwszy zorganizowano konkurs o tytuł pszczyńskiego „ein TOPf CHEFA, zbliżony formułą do popularnych programów telewizyjnych TOP CHEF i MASTERCHEF. Jego laureatką została Anna Konus z Brennej.
powrót

Więcej znajdziesz w Głosie Pszczyńskim

Aktualny numer

Numer 2 (6 lutego 2020r.)

Archiwum numerów

  • Numer 1, 17 stycznia 2020r.
  • Numer 18, 20 grudnia 2019r.
  • Numer 17, 28 listopada 2019r.
  • Numer 16, 15 listopada 2019r.
  • Numer 15, 25 października 2019r.
  • Numer 14, 11 października 2019r.
więcej