Chochla 2017

Odbywający się podczas Dni Pszczyny Festiwal Pszczyńskich Maszketów to prawdziwe święto kuchni ziemi pszczyńskiej. Zespoły uczestniczące w konkursie, m.in. koła gospodyń wiejskich, mają do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami danie. W tym roku była to potrawa z sandacza.

W jubileuszowej, X edycji festiwalu, najlepsi okazali się „Folkowianie” z Grzawy. To oni z rąk burmistrza Pszczyny, Dariusza Skrobola, otrzymali zwycięski laur - chochlę.
Jednocześnie po raz pierwszy zorganizowano konkurs o tytuł pszczyńskiego „ein TOPf CHEFA, zbliżony formułą do popularnych programów telewizyjnych TOP CHEF i MASTERCHEF. Jego laureatką została Anna Konus z Brennej.
powrót

Więcej znajdziesz w Głosie Pszczyńskim

Aktualny numer

Numer 9 (3 lipca 2018r.)

Archiwum numerów

  • Numer 8, 7 czerwca 2018r.
  • Numer 7, 17 maja 2018r.
  • Numer 6, 26 kwietnia 2018r.
  • Numer 5, 12 kwietnia 2018r.
  • Numer 4, 22 marca 2018r.
  • Numer 3, 2 marca 2018r.
więcej