Chochla 2017

Odbywający się podczas Dni Pszczyny Festiwal Pszczyńskich Maszketów to prawdziwe święto kuchni ziemi pszczyńskiej. Zespoły uczestniczące w konkursie, m.in. koła gospodyń wiejskich, mają do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami danie. W tym roku była to potrawa z sandacza.

W jubileuszowej, X edycji festiwalu, najlepsi okazali się „Folkowianie” z Grzawy. To oni z rąk burmistrza Pszczyny, Dariusza Skrobola, otrzymali zwycięski laur - chochlę.
Jednocześnie po raz pierwszy zorganizowano konkurs o tytuł pszczyńskiego „ein TOPf CHEFA, zbliżony formułą do popularnych programów telewizyjnych TOP CHEF i MASTERCHEF. Jego laureatką została Anna Konus z Brennej.
powrót

Więcej znajdziesz w Głosie Pszczyńskim

Aktualny numer

Numer 14 (16 października 2017r.)

Archiwum numerów

  • Numer 13, 21 września 2017r.
  • Numer 12, 31 sierpnia 2017r.
  • Numer 11, 10 sierpnia 2017r.
  • Numer 10, 20 lipca 2017r.
  • Numer 9, 29 czerwca 2017r.
  • Numer 8, 8 czerwca 2017r.
więcej