Festiwal smaków, czyli gotowanie na żywo

W niedzielę, 17 czerwca serce tradycyjnej kuchni regionalnej biło w Pszczynie, do której po blisko dziesięciu latach wrócił festiwal „Śląskie smaki”. Po raz pierwszy miłośnicy kuchni regionalnej przyjechali do Pszczyny w roku 2009.

- To dla nas ogromne wyróżnienie, że Pszczyna po raz drugi może być gospodarzem festiwalu „Śląskie smaki”. W trakcie kilkunastu edycji wypracowano rozpoznawalną w całej Polsce markę. Festiwal przyciąga miłośników sztuki kulinarnej. Jest znakomitą formą promocji Śląska - mówi burmistrz Dariusz Skrobol.
powrót

Więcej znajdziesz w Głosie Pszczyńskim

Aktualny numer

Numer 9 (3 lipca 2018r.)

Archiwum numerów

  • Numer 8, 7 czerwca 2018r.
  • Numer 7, 17 maja 2018r.
  • Numer 6, 26 kwietnia 2018r.
  • Numer 5, 12 kwietnia 2018r.
  • Numer 4, 22 marca 2018r.
  • Numer 3, 2 marca 2018r.
więcej